Pas på dine tænder – find den rette tandlæge for dig

Det er vigtigt at passe godt på sine tænder, da det har stor betydning for ens generelle helbred. Derfor er det essentielt at finde den rette tandlæge til dig og dit behov. Det kan være, at du bare skal bruge en tandlæge til årlige tandundersøgelser, eller måske skal du have en mere gennemgribende behandling ved tandlægen – uanset hvad, er det vigtigt, at du selv synes, at du har valgt den rigtige tandlæge. Men hvad skal man kigge efter, når man sammenligner tandlæger? Er de ikke alle sammen ens? Læs med her og find ud af det.

Find en tandlæge i dit nærområde

En af de mest centrale ting at overveje, er placeringen af tandlægeklinikken. Bor du eksempelvis på Amager, vil det være oplagt at finde en tandlæge på Amager i stedet for en tandlæge i Lyngby. På den måde er det forholdsvist nemt at komme til tandlægen, så det er ikke turen dertil, der udgør en forhindring. Dog kan det stadig være en idé at finde en tandlæge amager, selvom du måske ikke bor i området, hvis du eksempelvis arbejder i nærheden eller bare stoler mere på deres service.

Har alle tandlæger de samme priser for behandlinger?

Et andet vigtigt aspekt at huske på ved tandlæger er, at priserne på deres services ikke er de samme mellem klinikker. Tandlægeklinikkerne fastsætter deres egne priser på behandlinger, så det er vigtigt at være klar over, hvilke priser de har. Der er en sandsynlighed for, at du har mulighed for at finde en billigere tandlæge, hvis du giver dig til at sammenligne priserne for de lokale klinikker. På den måde kan det eksemplevis vise sig, at en tandlæge amager er noget dyrere end en tandlæge i Brønshøj. Dog er det vigtigt at huske ikke kun at fokusere på priser, men også på, om du stoler på personalet og deres kompetencer.

Hvilke kvalifikationer skal en tandlæge have?

En tandlæge skal gennemføre en kandidatuddannelse i odontologi, og hvis de er selvstændige, skal de have gennemgået et års praktik under en autoriseret tandlæge først. Men selvom en tandlæge kan have klaret sig godt inden for sit studie, er det dog også vigtigt for en god tandlæge at have gode interpersonelle færdigheder, da vedkommende skal vejlede og snakke med sine patienter. Det er helt centralt, at patienterne føler sig trygge under behandlingen. Det er derfor vigtigt, når du kigger efter en tandlæge at finde ud af, om du føler dig tryg under behandlingen, uanset om det er en tandlæge amager eller en i Risskov.